Skip to main content

100% ecologische koolzaadwas

Geef groen licht aan schoon licht

Brassikaarsen zijn duurzame, natuurlijke kaarsen die gemaakt zijn van 100% ecologische koolzaadwas. Koolzaad (wetenschappelijke naam: Brassica napus) wordt in Europa verbouwd; in Nederland, maar ook in Duitsland, België en Frankrijk. Akkers die normaal gesproken braak zouden liggen (o.a. om ziektes in gewassen te voorkomen), worden ingezaaid met koolzaad. Deze koolzaadvelden staan in voorjaar en zomer in bloei en kleuren dan prachtig geel.

De bloemetjes zijn een bron van voedsel voor de bijen; die vliegen dan af en aan om hun energieniveau na een lange, koude winter weer op peil te brengen. Het verbouwen van koolzaad voor de productie van de koolzaadolie waaruit onze brassikaarsen zijn gemaakt, draagt daarom ook bij aan het behoud van bijenpopulaties. Dit maakt de productie van onze kaarsen nog waardevoller!

meer informatie

Duurzaam

Milieuvriendelijk

Koolzaadkaarsen

GMO-VRIJ

Plantaardig, natuurlijk en biologisch afbreekbaar

Koolzaadwas is een 100% biologisch afbreekbaar plantaardig product. Omdat de was voor onze kaarsen afkomstig is van Nederlandse en Europese koolzaadvelden, wordt ook tijdens het transport het milieu minimaal belast: er zijn immers geen lange afstanden te overbruggen.

Verder is de koolzaadwas die gebruikt wordt voor onze brassikaarsen GMO-vrij. Dat wil zeggen dat er minder dan 0,9% aan genetisch gemodificeerd materiaal in het product zit.

meer informatie

Creëer sfeer met brassikaarsen!

Een greep uit onze kaarsencollectie

Close Menu

Bezoekadres

Bondgenoot en Partners B.V.
Beesdseweg 5
4104 AW Culemborg

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op