Skip to main content

Biologische kaarsen

Als u op zoek bent naar biologische kaarsen, dan bent u bewust bezig om de natuur en het milieu te beschermen. Onze brassikaarsen van koolzaadwas zijn 100% biologisch en ecologisch verantwoord en dragen dan ook bij aan een betere wereld voor mens, dier en natuur.

Koolzaadwas

De grondstof voor onze biologische kaarsen is koolzaadwas. De Latijnse naam daarvoor is Brassicus napus, waarvan de naam Brassikaars is afgeleid. Uit de zaadjes van de koolzaadplant wordt al jaren koolzaadolie gewonnen voor de voedingsmiddelenindustrie. De laatste jaren wordt deze olie echter ook steeds vaker gebruikt om koolzaadwas voor biologische kaarsen van te maken.

Biodiversiteit

Koolzaad wordt geteeld op plantages in Europa, waaronder Nederland en België, maar ook in bijvoorbeeld Frankrijk en Duitsland. In voorjaar en zomer bloeien de kleine gele bloemetjes van de koolzaadplant en de velden zijn dan ook een lust voor het oog. Maar ook voor insecten zijn de koolzaadvelden erg aantrekkelijk en de bijen, hommels en vlinders vliegen er dan ook af en aan.  Onze biologische kaarsen zijn dan ook heel goed voor de biodiversiteit.

Transport

De grondstof voor onze biologische kaarsen hoeft dus niet over grote afstanden vervoerd te worden, waardoor het milieu veel minder belast wordt tijdens het transport. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld biologische kaarsen op basis van soja of palmolie: die gewassen worden vaak in Amerika of Azië geteeld en moeten dus een veel grotere afstand overbruggen voordat ze in Europa aankomen.

Biologisch afbreekbaar

Onze brassikaarsen zijn 100% biologisch afbreekbaar en er komen geen schadelijke stoffen vrij bij het branden. Bovendien zijn onze kaarsen GMO-vrij. Biologische kaarsen van koolzaadwas hebben ook nog eens een langere brandtijd door het lage smeltpunt, hebben een neutralere geur dan veel andere kaarsen én eventuele vlekken in tafelkleed of kleding zijn eenvoudig uitwasbaar met water en zeep. Kortom: als u op zoek bent naar een biologische kaars, dan is de brassikaars de beste keus.

Wilt u meer informatie over onze biologische en ecologische producten? Neem dan contact met ons op.

+31(0)345-548905
Close Menu

Bezoekadres

Bondgenoot en Partners B.V.
Beesdseweg 5
4104 AW Culemborg

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op