Duurzame kaarsen

De koolzaadwaskaarsen die u bij ons kunt kopen, zijn ontzettend duurzaam. Dat komt in de eerste plaats door de grondstof die voor het maken van de kaarsen gebruikt wordt: Koolzaad (Brassica napus; vandaar de naam Brassikaars). Koolzaad groeit gewoon hier in Europa; dicht bij huis dus, het hoeft dan ook niet vanuit verre oorden geïmporteerd te worden. De koolzaadvelden worden door de kleine bloemetjes prachtig geel gekleurd in voorjaar en zomer en trekken vele insecten aan, zoals bijen en hommels. De olie die gewonnen wordt uit de zaadjes van deze plant, wordt verwerkt tot de was waarvan onze duurzame kaarsen gemaakt worden.

Biologisch afbreekbaar

Maar de duurzaamheid van de kaars houdt niet op bij het transport of het ecologische aspect van de teelt van koolzaad; het eindproduct is ook 100% biologisch afbreekbaar. Eventuele resten kunnen dan ook gewoon bij het gft-afval. Ook komen er bij het branden van deze duurzame kaarsen geen schadelijke stoffen vrij, én ze zijn GMO-vrij.

Relatief nieuw

Tot voor kort werden duurzame kaarsen vooral gemaakt van bijenwas of sojawas. Koolzaadolie wordt er nog niet zo lang voor gebruikt, maar gelukkig nemen brassikaarsen nu snel in populariteit toe. Ze zijn nóg duurzamer dan kaarsen van sojawas of palmolie, omdat koolzaad gewoon in Europa verbouwd en verwerkt wordt. Maar er zijn nog meer kenmerken waardoor deze kaarsen binnen het duurzame aanbod de beste optie zijn:

  • De geur is neutraler dan bij veel andere soorten duurzame kaarsen;
  • Ze hebben een lange brandtijd omdat koolzaadwas een vrij laag smeltpunt heeft;
  • Eventuele vlekken op kleding zijn eenvoudig met water en zeep te verwijderen.

Volop keuze

U heeft bij ons volop keuze binnen ons aanbod duurzame kaarsen: we hebben bijvoorbeeld dinerkaarsen, stompkaarsen en theelichtjes van koolzaadwas, in een naturelkleur of een ander tintje. Maar ook kunt u bij ons terecht voor heerlijke geurkaarsen in een glazen potje; door de neutrale geur van gesmolten koolzaadwas zijn de brassikaarsen ook heel geschikt voor geurkaarsen. Kijkt u ook eens in onze specials, voor een bijzondere uitvoering van deze duurzame kaars.

Meer informatie

Heeft u vragen over onze producten en wenst u meer informatie over onze koolzaadwaskaarsen? Neemt u dan contact met ons op.

+31(0)345-548905