Natuurlijke kaarsen

Als u op zoek bent naar natuurlijke kaarsen, dan hoeft u niet verder te zoeken. Onze brassikaarsen zijn 100% natuurlijk én duurzaam: ze worden namelijk gemaakt van het natuurproduct koolzaadolie.

Koolzaad (Brassica napus) is een gewas dat gewoon in Europa, ook in Nederland en België, wordt verbouwd. Er zijn natuurlijk tal van andere natuurlijke grondstoffen die worden gebruikt voor natuurlijke kaarsen, zoals bijvoorbeeld was die gemaakt is van soja of palmolie. Die worden echter niet zo dicht bij huis gekweekt en voldoen dan ook vaak niet aan Europese regelgeving omtrent milieu of zelfs arbeidsomstandigheden. Met een brassikaars heeft u een veilig en ecovriendelijk natuurproduct in handen.

Koolzaadwas

De koolzaadwas die voor onze natuurlijke kaarsen gebruikt wordt, komt dus gewoon van Europese koolzaadvelden. Dit gewas met zonnige gele bloemetjes trekt in voorjaar en zomer vele insecten aan, zoals hommels, bijen en vlinders. Voor de bijenstand, en dus ook voor de biodiversiteit betekent dit gewas dan ook heel veel.

Voordelen

Onze brassikaarsen zijn niet alleen 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar, er zijn nog veel meer voordelen te noemen:

  • Bij het branden komen er geen schadelijke stoffen vrij;
  • De geur van onze natuurlijke kaarsen is neutraler;
  • Ze hebben een langere brandtijd omdat het smeltpunt van koolzaadwas vrij laag ligt;
  • Ze zijn GMO-vrij: koolzaadwaskaarsen bevatten dus minder dan 0,9% genetisch gemodificeerd materiaal;
  • Mocht er wat koolzaadwas op uw kleding komen, dan is dat eenvoudig te verwijderen met water en zeep.

Verschillende soorten

In ons assortiment hebben wij verschillende soorten natuurlijke kaarsen van koolzaadwas, bijvoorbeeld dinerkaarsen, stompkaarsen, theelichtjes en kegelkaarsen. Omdat het brandpunt van deze was zo laag ligt (rond de 46°C) en de geur zo neutraal is, zijn brassikaarsen uitstekend geschikt om geurkaarsen in glazen potjes van te maken. Ook deze vindt u dan ook in verschillende varianten terug in ons assortiment. Verder kunt u ook bijzondere kaarsen bij ons vinden, zoals een leuk eierdoosje met 6 eivormige brassikaarsjes erin, of een mooie koolzaadkaars gegoten in een natuurlijk kokosbakje.

Wilt u meer weten over onze natuurlijke kaarsen van koolzaadwas? Neemt u dan gerust contact met ons op.

+31(0)345-548905