Vegan kaarsen

Lang niet alle kaarsen zijn vegan, maar die van Brassikaars.nl zijn dat wel. Wij gebruiken geen dierlijke stoffen voor onze kaarsen, zoals bijvoorbeeld bijenwas. Maar naast vegan, zijn onze kaarsen ook nog eens 100% ecologisch én biologisch afbreekbaar. U kunt restjes dan ook gewoon in de bak voor het gft-afval doen.

Koolzaadwas

De koolzaadwas die wij gebruiken voor onze brassikaarsen, is afkomstig van koolzaadvelden in Europa, zoals in Frankrijk, België, Duitsland, maar ook in Nederland. De belangrijkste grondstof voor onze vegan kaarsen hoeft dus niet ingevlogen te worden vanuit andere werelddelen om verwerkt te worden.
De bodem van de akkers wordt door het verbouwen van koolzaad verbeterd; het is een zogenaamd rustgewas dat ook nog eens veel insecten aantrekt, zoals bijen en vlinders. De vrolijke gele kleur is niet alleen aantrekkelijk voor al die insecten; ook voor ons mensen zijn die uitgestrekte, zonnige velden een lust voor het oog.

Vegan én ecologisch

Nu zijn er tegenwoordig vele soorten kaarsen die zichzelf vegan mogen noemen: kaarsen gemaakt van paraffine zijn dat bijvoorbeeld ook. Een vegan kaars betekent dan ook niet automatisch dat de kaars duurzaam is; paraffine wordt immers gemaakt van aardolie, niet bepaald een duurzame grondstof.  Bovendien komt er bij de verbranding van paraffine fossiele CO² vrij. Bij het branden van onze vegan brassikaarsen komen helemaal geen schadelijke stoffen vrij, en ook de geur is veel neutraler dan bij de meeste andere kaarsen. Het aantal branduren van een vegan koolzaadwaskaars is bovendien hoger: ze branden zo’n 30 à 45% langer dan paraffinekaarsen omdat ze een lagere smelttemperatuur hebben.

Veel mogelijkheden

Op Brassikaars.nl vindt u allerlei verschillende soorten vegan kaarsen gemaakt van koolzaadwas. Naast dinerkaarsen, stompkaarsen en theelichtjes hebben wij bijvoorbeeld ook kegelkaarsen in verschillende kleuren en heerlijke geurkaarsen in potjes. Omdat de natuurlijke geur van een brassikaars zo neutraal is, komen de geuren die in de geurkaarsen zijn verwerkt nog beter tot hun recht.

Wilt u meer weten over onze 100% vegan en biologische koolzaadwaskaarsen? Neem dan contact met ons op.

+31(0)345-548905